Data koppeling en XXL-Online Portal

 

Dagelijks zendingen versturen?         

U kunt uzelf tijd tijdbesparen door uw webshop te koppelen met ons systeem. 

Ons TMS systeem Mendrix biedt uitgebreide mogelijkheden om externe systemen te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan orders inschieten en POD's terugkrijgen met een ERP of het systeem van een webshop of opdrachtgever.

Hiervoor is een connector nodig, die door ons verzorgd kan worden of door de opdrachtgever zelf. Deze vertaalt de commando's en gegevens van het externe systeem van bijvoorbeeld de opdrachtgever, naar de commando's die ons TMS ondersteunt. In die connector wordt ook bepaald welke gegevens en hoe vaak er wordt uitgewisseld.

Alle soorten formaten digitale informatie kunnen worden gekoppeld via de module Custom Link van Mendrix. Of dit nu XML, EDI, EDIFACT, CSV, JSON of iets anders betreft, dat maakt niet uit. De geconfigureerde middleware vertaalt het formaat naar de SOAP en XML formaten die ons TMS Mendrix ondersteunt en de koppeling is een feit.

Iedereen met voldoende expertise kan een dergelijke koppeling realiseren. Soms is de kennis van een systeembeheerder of webdesigner al voldoende. Een koppeling kan gerealiseerd worden door XXL Pakket, door de te koppelen partij zelf (opdrachtgever) of door externe ontwikkelaars.

Optie 1:

De connector laten realiseren door XXL Pakket en dan ben je maximaal ontzorgd. Dit geeft ook de minste kans op problemen of vertragingen in levering, over het algemeen. Deze connector wordt over het algemeen op basis van nacalcuatle gerealiseerd en eenmalig in rekening gebracht en daarnaast 15% op jaarbasis van dit eenmalige bedrag voor onderhoud en compatibility, zodat bugs worden gefixt en compatibility met toekomstige MendriX TMS versies ook behouden blijft.

Let wel, veranderingen aan de commando's of gegevens aan de kant van de externe partij (Opdrachtgever) worden altijd op nacalculatie compatibel gemaakt.

Optie 2:

De connector door de externe partij (of bijvoorbeeld uzelf) te laten realiseren. XXL Pakket (Mendrix) levert hiertoe Engelstalige documentatie, zodat de technische mensen van de externe partij dit zelf kunnen realiseren. Ondersteuning/consultancy door technici van ons softwarehuis MendriX geschiedt op basis van nacalculatie. Over het algemeen is 2 tot 4 uur ondersteuning nodig. Handige technici of simpele connectors vergen minder tijd, maar soms is meer tijd nodig.

Optie 1 is over het algemeen door de kennis van Mendrix meestal voordeliger dan een andere externe partij.

Af en toe een zending?

Via XXL-online Portal kunt u zendingen direct in ons system inboeken. Hier kunt u tevens de status volgen van de zending. Via XXL-Online portal heeft u ook de mogelijkheid om excelbestanden te importeren, waarmee u tijd bspraart wanneer u regelmatig meedere zendingen verstuurd.

Door uw webshop te koppelen of in te boeken via XXL-online Portal, wordt realtime uw verzendinformatie in ons systeem verwerkt.  Wij informeren uw klant dan direct dat de zending is aangemeld en op gewenste dag geleverd gaat worden. 

 

Fulfilment en voorraadbeheer koppeling?

Naast distributie verzorgen wij ook fulfilment van grote en/of zware pakketten. Ook hiervoor zijn koppelmogelijkheden!

Koppel eenvoudig uw webshop via ons WMS Picqer. Picqer heeft standaard koppelingen voor de meest bekende webshops (o.a. Magento, Lightspeed, Woocommerce, Shopify, Bol.com Retailer en meer). Met Picqer heeft u 24/7 inzicht in uw voorraad, kunt u inkopen beheren en al uw orders monitoren.

Interesse? neem contact op met onze accountmanager via verkoop@xxlpakket.nl

Onze voordelen

  • done24 uurs leveringen in NL & BE
  • doneWij leveren pakketten tot 70 KG
  • doneGrote verpakkingen en lengte tot 4 meter
  • doneBepaal over uw zending tot aan levering
  • doneOnze service als verlengstuk van uw webwinkel